Suiker

De ergste vetmester die er bestaat

Verslaafd aan suiker, hoe kom je ervan af?

 vrijdag, 8 januari 2021 - 10:30

Mensen denken vaak over zoete, suikerhoudende etenswaren dat het een soort ‘foute traktatie’ is, iets dat misschien niet goed voor je gewicht en figuur is, maar wat wel een lekkere verwennerij is, ongeacht of het nu een plak cake, een ijsje, of wat snoep of chocolade is.

Zoals je misschien echter wel weet, is te veel suiker veel meer dan alleen maar die foute traktatie.

Gevolgen van suiker gebruiken

Veel suiker binnen krijgen, of het hebben van een suikerverslaving, is sterk verbonden met een lange lijst van medische problemen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld obesitas en type 2 diabetes, maar ook aan hart- en vaatziekten en kanker.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de impact die het op diverse manieren op je geestelijke gezondheid kan hebben, van geïrriteerde- en angstgevoelens, suikerintolerantie, tot de gevoelens dat je totaal uitgeput en afgebrand bent.

Het zijn dus zeker niet alleen je gebit en tandvlees die onder suikergebruik lijden wanneer je er te veel van gebruikt.

Meer, meer meer

Het verbazingwekkende is dat, ondanks dat we weten dat suiker slecht is voor ons en er een hele light-industrie is ontstaan, fabrikanten toch steeds meer suiker in alledaagse producten stoppen.

Om een voorbeeld te geven, de hoeveelheid suiker in de kant-en-klaar soepen en ontbijtgranen is de afgelopen paar decennia meer dan verdubbeld.

Waar een kom soep in 1978 nog gemiddeld 2,6 gram suiker bevatte, bevat de zelfde kom soep nu 6,4 gram suiker. En dat is veel meer dan een verdubbeling en waarom?

En dezelfde merken verschillen ook per land. Een bepaald merk ontbijtgranen dat je in Spanje of Italië koopt kan aanzienlijk minder suiker bevatten dan exact hetzelfde merk in Nederland, Engeland of Amerika.

Gecreëerde behoefte

“Waarom?” vraag je je misschien af. Volgens fabrikanten is het zo dat sommige landen ‘gewoon’ meer van zoet houden dan andere landen. Ze houden echter geen rekening met het feit dat die zogenaamde zoetbehoefte iets is dat door gewoonte gecreëerd wordt. De gewoonte van wat we eten.

Dus feitelijk trainen de fabrikanten ons in het lekker vinden van zoet door geleidelijk aan steeds meer suiker in ons eten en drinken te stoppen!

Het is verstandig om je aan te wennen om de voedingswaardentabellen te bekijken van het voorgefabriceerde eten dat je koopt, ongeacht of het een kant-en-klaar hap, ontbijtgranen of soep is of wat anders… Kijk maar eens hoeveel suiker er tegenwoordig overal in zit en vergelijk het eens met dezelfde producten van bijvoorbeeld een ander merk.

Andere zoetmiddelen dan suiker

Wanneer je nu denkt dat je beter af bent met bijvoorbeeld suikervervangers, o.a. aspartaam, acesulfaam-k of glucosefructosestroop (GFS), juich dan niet te vroeg. Deze middelen worden inderdaad veelvuldig gebruikt en in de meest uiteenlopende levensmiddelen verwerkt. Vooral GFS wordt zelfs aan bewerkt vlees en vleeswaren toegevoegd.

Toch kunnen deze middelen net zo risicovol zijn om met regelmaat te gebruiken als suiker. Zeker GFS lijkt op suiker qua chemische samenstelling, en heeft dan ook hetzelfde effect als suiker op je gewicht. En méér.

Voor je gezondheid kan het zinvol zijn om duidelijk in kaart te brengen welke bewerkte etenswaren je regelmatig consumeert, zodat je ook je inname van kunstmatige zoetstoffen kunt beperken.

Weg met die suikerverslaving

Het goede nieuws is dat je relatief snel op een eenvoudige manier je smaak kunt veranderen en verbeteren. Mensen die bijvoorbeeld de hoeveelheid zout verminderen die ze op hun eten strooien, zullen kort daarna ook genieten van het eten met minder zout. En als ze daarna iets eten met weer zoveel zout als ze eerst gewend waren, dan vinden ze het meestal veel te zout en niet meer lekker. Zij hebben hun smaakpapillen op een effectieve manier opnieuw getraind.

Je kunt je vast wel herinneren dat je iets niet lustte als kind, waar je nu mogelijk zelfs van geniet? Soms wordt gezegd dat je dingen moet leren lekker vinden, of leren eten. Dat is het proces waar we het hier over hebben en je weet dus dat het mogelijk is dat je smaak kan veranderen.

Snel resultaat

De methode die wij gebruiken helpt je dit soort veranderingen van smaak snel en eenvoudig te realiseren. Het is mogelijk om je smaak spontaan te veranderen, zodat je voorkeur voor zoet afneemt. Je merkt ineens dat veel overdadig zoete dingen gewoon smerig zoet gaan smaken.

Ietsje minder mag ook wel en je voorkeur gaat dan vanzelf uit naar producten waar minder suiker of zoetstoffen in zitten, en die ook nog eens gezonder en beter voor je zijn. Voordat je er erg in hebt, ben je vrij van de suikerverslaving.

Meer weten? Doe nu de gratis HypnoSlank Cursus.

Copyright © 2006-2024 - HypnoSlank.com

OVER MICHEL LEJEUNE
0 0 stemmen
Article Rating
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

0 Comments
Inline Reacties
Alle reacties zien

WINKELWAGEN

No products in the cart.

Let op:
Eventuele kortingen zie je pas op het afrekenscherm

0
We lezen graag je reactie!x
FOUT: inlognaam of wachtwoord incorrect
Probeer nogmaals in te loggen
Log hier in
50% compleet

Vul onderstaande gegevens in en krijg direct toegang tot deze video-cursus

Je gegevens worden niet gedeeld en zijn 100% beschermd, conform AVG-wetgeving.